Kursus Information

Begynderkursus 2019

Vejledende tidsplan

(ændringer kan forekomme pga. vejrlig m.m.)

 Søndag  d. 12. maj  kl. 13:30  Børkop svømmehal
 Tirsdag  d. 14. maj  kl. 17.45  
 Onsdag  d. 15. maj  kl. 17.45  
 Tirsdag  d. 21. maj  kl. 17.45  
 Onsdag  d. 22. maj  kl. 09.45   
 Fredag  d. 24. maj  kl. 17:45  
 Søndag  d. 26. maj  kl. 09:45  Dagtur (husk madpakke og drikkevarer)
 Tirsdag  d. 28. maj  kl. 17.45  
 Torsdag  d. 30. maj -  Lørdag d. 1. juni   Tur m. 2 overnatninger til Børnenes Vel i Høll
Onsdag  d.  5. juni  kl. 17:45  

 

Vi forventer, at du er omklædt og ro-klar i vores klublokale på de anførte tidspunkter.

Klubben stiller kajak, pagaj og svømmevest til din rådighed under kurset.

Rotøj

Vi anbefaler syntetisk tøj (superundertøj/løbetøj el. lign) inderst og vind- og vandtæt tøj yderst. Evt. våddragt, hvis det er koldt. På fødderne tillader vi ikke sko, men brug gerne strømper, badesko, vådsokker eller surfsko.

Til langture anbefales det at medbringe rigeligt med væske (vand, saft, sodavand mm.) samt at medbringe et ekstra sæt rotøj, du kan skifte til, hvis du bliver for våd. Pak det vandtæt ind, f.eks. i et par plastposer og tag det med i kajakken.

Forplejning

Vejle Kajakklub er vært med kaffe, te, og aftensmad alle dage efter roningen (undtagen på søndagsturen og udtur til Børnenes Vel).

Hvad er Vejle Kajakklub?

Vejle Kajakklub er en idrætsforening som giver sine medlemmer mulighed for at dyrke fællesskabet omkring den fælles interesse; kajakroning. Kajakroning byder på spændende oplevelser i et fartøj, perfekt tilpasset vand og kontakten med den friske natur. Du kan deltage i klubbens mange arrangementer. Tage på motionsture alene eller sammen med andre i næsten al slags vejr, når det passer dig. Du kan deltage i kaproning på forskelligt niveau, kortbane- og maraton konkurrencer.

Der er mulighed for diverse aktiviteter så som løbetræning, svømning og gymnastik om vinteren, samt fester og andre arrangementer - helt afhængig af hvad medlemmerne (du) vil lægge et stykke arbejde i.

Klubben fungerer udelukkende med frivillig arbejdskraft, så et medlemskab af Vejle Kajakklub betyder også deltagelse i vedligeholdelse af klubben, klubbens kajakker, pagajer samt medvirken i de udvalg, der på forskellige områder driver klubben.

Klubaften

Onsdag aften er klubbens officielle klubaften, livsnerve og faste holdepunkt. Her afholdes klubbens kaproning “Handicap”, der følger nogle handicapregler som tilgodeser, at vi ikke alle er lige hurtige, men giver alle en chance for at vinde. Det er også om onsdagen, at mange spontane ture aftales. Efter kursets afslutning tager kursister ofte initiativ til fælles ture og andre klubaktiviteter.

Entringsprøven

For at få tilladelse til at ro alene, “Frigivelse”, skal man kunne svømme 600m, have roet min. 100 km og man skal have bestået “entringsprøven”: i overværelse af en intruktør skal du, på dybt vand, vælte og rede dig selv i land. Herefter skal du kunne give og modtage makkerhjælp – dvs. modtage hjælp fra en anden kajakroer, når du er faldet i vandet, samt yde hjælp til en anden kajakroer, der ligeledes er faldet i vandet.

Den endelige frigivelse får du først, når bestyrelsen skønner, at du opfører dig fornuftigt på vandet og at du sidder sikkert i kajakken. Med frigivelsen erhverver du også retten til, mod et depositum at få udleveret en nøgle til klubben, at ro alene samt tage ikke frigivne roere med på vandet.

Hvordan optages nye medlemmer?

Vejle Kajakklubs definition af en nybegynder, er en person som ikke har modtaget instruktion i kajakroning i en kajakklub under DKF (Danmarks Kano & Kajak Forbund). Nybegyndere optages udelukkende efter deltagelse i vort årlige introduktionskursus. Vi tilstræber, at alle der melder sig ind i klubben, bliver frigivet hurtigst muligt efter kurset.

Kajakroning i Vejle Kajakklub er ikke en “købesport” - men en fritidsinteresse, der kræver engagement og gåpåmod.

Vi har hvert år stor søgning til vores kursus, så tænk venligst dette igennem på forhånd:

  • Har du tid og lyst til at deltage i klub livet og de pligter, der dermed følger?
  • Skal du på en længerevarende rejse el. lign. (så vent hellere et år)
  • Har du blot lyst til “en på opleveren” - og helst en ny hvert år?